Η μαφιόζικη δολοφονία του αστυνομικού κρύβει ...μαφιόζους

 

Ποιοι «γαζώνουν» στο σκοτάδι


Τα «επαναστατικά» βλήματα που εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής και που φυσικά σε τίποτα δεν διαφέρουν από τα δολοφονικά μαχαίρια και τις χειροβομβίδες της ακροδεξιάς γίνονται και πάλι αφετηρία για το ντόμινο της καταστολής. Οι ίδιοι που είχαν ρίξει τη χειροβομβίδα αμυντικού τύπου στο αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού στην πιο βολική για τους διώκτες των μαθητών στιγμή ήρθαν τώρα να εξυπηρετήσουν και αυτούς που κλιμακώνουν τη βία κατά των μεταναστών.

Οπως σε κάθε φόνο έτσι και σε αυτόν θα πρέπει να αναζητήσουμε το κίνητρο.

Σκοτώνοντας εν ψυχρώ έναν αστυνομικό που φρουρούσε μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη για την υπόθεση ΕΛΑ:

- Πυροδοτείται ξανά το κυνήγι μαγισσών, ενώ ακόμα και οι αμερικάνοι διώκτες της τρομοκρατίας έχουν αποδεχτεί εδώ και χρόνια την πλήρη διάλυση του ΕΛΑ.

- Νομιμοποιείται η απόλυτα παράλογη διαδικασία της ταλαιπωρίας τεσσάρων ανθρώπων που μετά από τη δεύτερη δίκη τους αθωώθηκαν, αλλά ξαναδικάζονται, μακριά από όποια δημοσιότητα. «Νομίζω ότι η δίκη θα αρχίσει σε λίγες μέρες» έλεγε την Τετάρτη πολιτικός αναλυτής (City FM), για μια δίκη που έχει αρχίσει εδώ και μήνες στο εφετείο του Κορυδαλλού με τα ίδια χαλκευμένα στοιχεία της Στάζι. Ποιός από όσους πολυλογούν τώρα γι' αυτή τη δίκη από τα τηλεπαράθυρα, γνώριζε ότι είχε απορριφτεί το αίτημα ενός από τους κατηγορούμενους για αναβολή λόγω υγείας; Προχτές, τελικά, ο κατηγορούμενος που δικαζόταν ερήμην πέθανε στο νοσοκομείο. Ηταν ο "Ρηγάς" Κώστας Αγαπίου, μια από τις πιο αυθεντικές μορφές του αντιδικτατορικού αγώνα, και μόνιμος στόχος ημεδαπών και ξένων διωκτικών αρχών από την εποχή της χούντας.

- Δίνεται μια παρανοϊκή εικόνα για το τι σημαίνει προστασία μαρτύρων, μια και η μάρτυρας που φρουρούσαν οι αστυνομικοί είχε καταθέσει επώνυμα. Είχε τελειώσει την κατάθεσή της από μήνες, αναιρώντας κάθε επιβαρυντικό στοιχείο που είχε υποστηρίξει σε προγενέστερη φάση. Το δεύτερο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση είχε κρίνει ότι στην κατάθεσή της δεν μπορεί να στηριχτεί καμιά κατηγορία. Η δολοφονία του φρουρού, όμως, της προσδίδει εμμέσως «εγκυρότητα».

- Νομιμοποιείται με τη δολοφονία αυτή, σε πολλά μάτια πολιτών, πολιτικών αλλά και ΜΜΕ, η βία φανατικών ρατσιστών και φασιστών που δηλώνουν συμπαραστάτες των αστυνομικών στο έργο τους.

- Πάνω απ’ όλα, όμως, κλιμακώνεται η στρατηγική της έντασης που είχαμε περιγράψει μετά την τυφλή επίθεση στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια τον περασμένο Φεβρουάριο («Piazza Εξάρχεια», 8/3/09).

Αυτή τη φορά σκοτώνουν εν ψυχρώ έναν 40χρόνο αστυνομικό και είναι βέβαιο ότι αμέσως θα διογκωθούν οι "σκούπες" κατά των μεταναστών, θα θεσμοθετηθούν οι γελοίες διατάξεις για τα καρτοκινητά, θα τιμωρηθούν σκληρά οι μαθητές του Δεκέμβρη και θα γελάσει το χειλάκι των αιμοσταγών επικριτών της Αριστεράς.

Αυτά λοιπόν είναι τα οφθαλμοφανή κίνητρα πίσω από αυτή την δολοφονία. Τι άλλο καλύτερο πορτρέτο από αυτό ενός παρακρατικού πράκτορα που μ’ ένα τυχαίο στόχο και μια εικοσάδα σφαίρες πετυχαίνει όλα τα παραπάνω, βάζοντας με μιας στην άκρη τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δίκαιες δίκες, τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τη λογική. Θα το καταπιούμε;

 

(Ελευθεροτυπία, 20/6/2009)

 

 

www.iospress.gr