ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ"

 

 

Πες μου το φίλο σου

Αυτή τη φορά ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Η χτεσινή αποκάλυψη του "Ιερού λιβέλου" κατά ΜΜΕ, πολιτικών και δικαστών, συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας στον ιστοχώρο της Εκκλησίας που φιλοξένησε το επίμαχο κείμενο. Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση είναι ένας άνθρωπος του πολύ στενού του περιβάλλοντος, ο κ. Παναγιώτης Δρακόπουλος. Μέλος της πενταμελούς διοίκησης του εκκλησιαστικού οργανισμού "Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία", στην οποία προεδρεύει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Δρακόπουλος έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα στο Ιντερνετ της εκκλησίας, το οποίο εξάλλου έχει στήσει ο ίδιος. Για την πολυσχιδή δραστηριότητα του κ. Δρακόπουλου έχουμε γράψει σε εκτενή ρεπορτάζ από τον Ιανουάριο του 2001 (21/1/01, 28/1/01 και 19/5/02). Ο κ. Δρακόπουλος έχει απαντήσει με αγωγή στην εφημερίδα.
Οποιος ανατρέξει στα δημοσιεύματα αυτά στο site του "Ιού" (www.iospress.gr), θα βρει πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα των τελευταίων ημερών για το ρόλο της Εκκλησίας και τη μετεξέλιξή της επί των ημερών Χριστόδουλου. Εκεί θα διαπιστώσει ότι μόνιμη πρακτική της ομάδας που έστησε τον δικτυακό τόπο της εκκλησίας (www.ecclesia.gr) ήταν η εξαφάνιση κειμένων και η διάχυση της ευθύνης των συντακτών τους.
Οσο για τον ίδιο τον κ. Δρακόπουλο, μόλις αναφέρθηκε το όνομά του στις χτεσινές ειδήσεις του Alter, αυτός απάντησε όπως όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, δηλαδή μέσω του δικηγόρου του.

(Ελευθεροτυπία, 18/2/2005)


www.iospress.gr