Υποψήφιος της ΝΔ υμνεί τον Γκλίξμπουργκ και νοσταλγεί τη χούντα


Τα άκρα του μεσαίου χώρου

 

Μεγάλη κουβέντα έγινε αυτή τη βδομάδα για το «ξεσκαρτάρισμα» των υποψηφίων της ΝΔ. Υποτίθεται, μάλιστα, ότι η τελική εικόνα των ψηφοδελτίων της κυβερνητικής παράταξης εκφράζει αυθεντικά τον πρωθυπουργό. Ομως την ώρα που ο κ. Καραμανλής αποτάσσεται με κάθε ευκαιρία την ακροδεξιά και ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν συνεργάζεται με τα άκρα, αυτά τα «άκρα» βρίσκονται εντός των τειχών και μάλιστα με τη δική του σφραγίδα.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ο απόστρατος σμήναρχος Θωμάς Βρακάς, ο οποίος κοσμεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β’ Αθηνών. Γνωστός από τον οπερετικό «ηρωισμό» του να πετάξει τον Αύγουστο του 1994 με ψεκαστικό αεροπλάνο πάνω από εδάφη της Αλβανίας και να ρίξει τρικάκια που έγραφαν «Μπερίσα και Μέξι, θα φύγετε μέχρι να φέξει», ο κ. Βρακάς είναι ταυτόχρονα μια από τις πιο καλτ φιγούρες του ακροδεξιού χώρου. Τοποθετώντας τον στα ψηφοδέλτια του κόμματός του ο κ. Καραμανλής δεν επιβραβεύει μόνο έναν αξιωματικό που αποτάχθηκε για τη «δράση» του, ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στους νοσταλγούς της χούντας και του Γκλίξμπουργκ που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Βρακά τον άνθρωπό τους. Αλλά τι περισσότερο κάνει ο κ. Καρατζαφέρης;

Για την προσωπικότητα και τις πολιτικές αντιλήψεις του υποψηφίου της ΝΔ είναι πολύ χαρακτηριστική μια εκπομπή του καναλιού «Τηλεάστυ» («Λαός και Εξουσία», 30.5.02). Ο παρουσιαστής της εκπομπής Χρήστος Βίρλας ήταν τότε ανώτερο στέλεχος του ΛΑΟΣ. Στην εισαγωγή της εκπομπής του ξεκαθάρισε ότι «και το ΠΑΣΟΚ με τον Εβραίο Σημίτη και η ΝΔ με τον άνεργο Καραμανλή είναι το ίδιο, είναι Αμερικανάκια», ενώ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει Δεξιά στη ΝΔ, η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο σοσιαλοκεντρώο κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με τη Δεξιά». Ο κ. Βίρλας ρώτησε τον προσκεκλημένο του Θωμά Βρακά τι νιώθει «γι’ αυτούς τους πολιτικάντηδες, πολιτικούς και στρατιωτικούς, οι οποίοι δεν έχουν εθνικά φρονήματα».

ΒΡΑΚΑΣ: «Μόνον ντροπή. Επιλέγονται (για την ηγεσία) άτομα διαβολικά, σκοτεινά και εντεταγμένα στις μυστικές οργανώσεις και στη Μασονία. Δεν έχω να σας δείξω κάποιον που να επέδειξε πατριωτισμό. [...] Επειδή με προκαλείτε, τον μόνο που έχω διακρίνει να προβάλλει φραστικά με όσες δυνάμεις του επιτρέπεται βιολογικά είναι ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης. Είναι ένας».

- «Πώς μπήκε η Ρωσία στο ΝΑΤΟ; Και γιατί ο Πούτιν υπετάχθη;»

ΒΡΑΚΑΣ: «Δεν έχει υποταχθεί. Είναι Εβραίος».

- «Μήπως οι σύμβουλοί του είναι Εβραίοι και τον κατευθύνουν;»

ΒΡΑΚΑΣ: «Ολοι είναι Εβραίοι. Και ο ίδιος είναι Εβραίος. Οπως και αυτοί που κυβερνούν σήμερα την Κίνα είναι Εβραίοι. Η μόνη ελεύθερη χώρα είναι η Μαύρη Ηπειρος, η Αφρική και ένα κομμάτι της Ινδίας. Ολα τα άλλα έχουν καταληφθεί από τον διεθνή σιωνισμό και την παγκοσμιοποίηση».

Στο σημείο αυτό της εκπομπής ο παρουσιαστής αρχίζει να παρουσιάζει τις εφημερίδες του «χώρου» και να ζητά από τους τηλεθεατές να τις αγοράζουν: «Να αγοράζετε τις πατριωτικές εφημερίδες και να μην έχετε το φόβο ποιός θα σας δει». Πρώτη στη σειρά η Χρυσή Αυγή και ακολουθεί ο Στόχος και οι εκδόσεις Λόγχη (που πουλάνε ναζιστικές σημαίες κλπ): «Η εφημερίς Χρυσή Αυγή κάνει έναν τιτάνιο αγώνα. Εχει παρεξηγηθεί βέβαια από κάποιους ο αγών αυτός κι έχουν βάλει διάφορα ονόματα σ’ αυτούς τους ανθρώπους». Ο κ. Βρακάς δεν περιλαμβάνεται βέβαια μεταξύ εκείνων που «έχουν παρεξηγήσει» τη ναζιστική γκρούπα.

ΒΡΑΚΑΣ: «Υπάρχουν σήμερα Ελληνες αξιωματικοί ή είναι μαριονέτες; Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπάρχει ή είναι κι αυτός μαριονέτα του πρωθυπουργού;»

- «Να δείξω κάτι που πήρα από το αρχείο σας. Είναι μια φωτογραφία του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Να μας πείτε τι πιστεύετε για τον Βασιλέα που δεν μπορεί να έρθει στην πατρίδα του ενώ μπορούν οι Αλβανοί, οι Πακιστανοί, οι Ινδοί, όλοι αυτοί οι απατεώνες, οι οποίοι έρχονται κατόπιν σχεδίου. Διότι δεν μπορεί να έχει κανείς λαθρομετανάστης 3-4 χιλ. δολ. για να έρθει».

ΒΡΑΚΑΣ: «Είναι λαθρολησταί. Ο μόνος αντιστασιακός Ελλην είναι η Αυτού Μεγαλειότης ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος. Επί 3,5 χρόνια ήταν Βασιλεύς των Ελλήνων. Και δεν επανήλθε για λόγους σκοπιμότητος. Σκοτεινές δυνάμεις τον κράτησαν στο εξωτερικό. Εγώ θα τον παρακαλούσα να έρθει στην Ελλάδα να φτιάξει τα ανάκτορά του και να μη βγαίνει στις τηλεοράσεις, ούτε να πηγαίνει στα δικαστήρια, όπως τον είδα τελευταίως, για να διεκδικεί το πόσα χρήματα θα πάρει. Θα τον παρακαλούσα να έρθει στην Ελλάδα και να φτιάξει τα ανάκτορα. Να μείνει εδώ και ασφάλειά του θα είμαστε εμείς, γιατί οι σιωνισταί και οι σκοταδισταί, μόλις μάθουν αυτό το πράγμα, οι ίδιοι θα φροντίσουν να έρθουν γύρω από τη βασιλεία. Η Προεδρία δεν κάνει τίποτα. Είναι ανίκανη».

- «Εχετε την εντύπωση ότι αν ήτο ο Βασιλεύς το ’74 θα είχαμε την εισβολή των Μογγόλων της Τουρκίας εις την Κύπρον; Θα μπορούσαν τα Σκόπια να αυτοτιτλοφορούνται και να το δέχονται όλοι οι υποτιθέμενοι φίλοι μας ως Μακεδονία;»

ΒΡΑΚΑΣ: «Αναμένομεν τον Κωνσταντίνον τον 13ον να τον στέψωμεν στην Αγιά Σοφιά ως Ελληνα αυτοκράτορα, της ελληνικής αυτοκρατορίας όχι της βυζαντινής. Οι άλλοι ήταν και θα παραμείνουν βάρβαροι για μας. Πας μη Ελλην βάρβαρος. Απ’ όπου κι αν είναι. Είτε απ’ το βορρά, είτε από δω μέσα που έχουμε ορισμένους κυρίους».

- «Πέστε μου για τον στρατηγό Ντερτιλή [σ.σ. τον καταδικασμένο σε ισόβια για τη σφαγή του Πολυτεχνείου] που είναι ακόμα εις τας φυλακάς. Να ακούσει ο ελληνικός λαός ποιοί είναι μέσα εις τας φυλακάς και ποιοί είναι έξω και μας κυβερνάνε».

ΒΡΑΚΑΣ: «Ο μόνος Ελλην αξιωματικός, στρατηγός, που προσέφερε στο ελληνικό κράτος εδάφη είναι ο Νικόλαος Ντερτιλής [σ.σ.: την οδό Πατησίων;]. Ολοι οι άλλοι είναι απόλεμοι. Είναι αυτός, ο οποίος επέβαλε δις τη δικτατορία ή τη χούντα –όπως θέλετε πείτε την- κατέλυσε το ελληνικόν κράτος την 21η Απριλίου 1967 και την 25η Νοεμβρίου 1973 χωρίς να σπάσει ρουθούνι ανθρώπινο. Και σήμερα είναι εις τας φυλακάς. Η δικαιοσύνη έπρεπε να σεβαστεί πάρα πολλά πράγματα, κατά την απόφασή της. Λένε ότι ο Καραμανλής απεκατέστησε [τη δημοκρατία]. Εμένα με υποδούλωσε».

- «Ο Καραμανλής ο γέρος. Αυτός, ο οποίος δημιούργησε όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα, εξεδίωξε τον Βασιλέα με το νόθο δημοψήφισμα».

ΒΡΑΚΑΣ: «Με όλα τα ψεύδη και το νόθο δημοψήφισμα».

- «Εβαλε τους αξιωματικούς εις τας φυλακάς, κυνήγησε όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι ήσαν πατριώται. Δεν έχει καμία σχέση η ΝΔ ούτε με τον Βασιλέα ούτε με την επανάστασιν ούτε με τη λαϊκή πατριωτική δεξιά. Ο Καραμανλής ο νέος, ο οποίος είναι άνεργος, ήρθε από την Αμερική σπουδασμένος για να επιβάλει τους δικούς του νόμους».

ΒΡΑΚΑΣ: «Θέλω να σας παρακαλέσω να καταλάβετε τι σκέφτεται ο στρατηγός μέσα στη φυλακή, τι σκέφτεται ο υποφαινόμενος αυτή τη στιγμή και τι θα ήθελε ο Κωνσταντίνος. Ο στρατηγός ο Ντερτιλής, όταν ήταν παιδί περάσαν από το σπίτι του όλοι οι δικτάτορες (Πάγκαλος, κλπ) γιατί ο πατέρας του ήταν στρατηγός. Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί και μεγάλωσε, γαλουχήθηκε και σήμερα βλέπει την Ελλάδα, μ’ αυτό το συρφετό, την πολυπολιτισμικότητα, τους διάφορους λαούς που ήρθαν μέσα 'δω ως ληστές, σκέφτεται μόνο τη στρατοκρατία. Η Αυτού Μεγαλειότης ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος θέλει την ενότητα των Ελλήνων. Γι’ αυτό κάθεται στο Λονδίνο αυτοεξόριστος. Οπως αισθάνομαι εγώ αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μου προσβεβλημένος και εξόριστος».

Ο «αγών» λοιπόν του κ. Βρακά, του Ντερτιλή, της χούντας και του Γκλίξμπουργκ τώρα δικαιώνεται. Τα εύσημα ανήκουν βέβαια στον κ. Καραμανλή.

 

 

(Ελευθεροτυπία, 19/9/2009)

 

www.iospress.gr