Ποιοι κρύβονται πίσω από τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη 

 

Εισαγόμενη μακεδονική εθνικοφροσύνη

 


Ο Ελληνας τσολιάς με την αμερικανική σημαία στη φωτογραφία δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ. Ούτε υπάρχει κανένα σώμα «Αμερικανοτσολιάδων», κατά το γνωστό κατοχικό πρότυπο. Πρόκειται απλώς για έναν φρουρό στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την υποδοχή του Μπιλ Κλίντον από τον Κωστή Στεφανόπουλο (19/11/99). Εχουν περάσει πάνω από οκτώ χρόνια. Ομως η εικόνα είναι εξαιρετικά επίκαιρη. Γιατί πίσω από τις πιο ακραίες κραυγές «εθνικοφροσύνης» που ακούμε σήμερα γύρω από την υπόθεση Ελλάδας - ΠΓΔ Μακεδονίας κρύβονται συχνά οι ίδιοι άνθρωποι που είναι κατά τα άλλα απολύτως ταυτισμένοι με την αμερικανική πολιτική και προέρχονται από την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Και είναι πραγματικά παράδοξο ότι οι ίδιοι που καταγγέλλουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παρέμβασή της στη διαφορά των δύο γειτονικών κρατών δεν μπορούν να δουν ότι οι πιέσεις προς την Αθήνα για μιαν αδιάλλακτη στάση προέρχονται κι αυτές από υπερατλαντικές ομάδες πίεσης.

Περιοριζόμαστε σήμερα στην αποκάλυψη ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος εγγράφου, το οποίο έχει συντάξει και υπογράφει ο κ. Κωνσταντίνος Κάλφας. Σας θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος των «Μακεδονικών Σωματείων» και οργανωτής της γνωστής εκδήλωσης στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης (5/3/08) με τον Ανθιμο, τον Παπαθεμελή και τον Ζουράρι. Η εκδήλωση πήρε τόσο ακραία μορφή, ώστε υποχρεώθηκε ακόμα και ο Ζορό να αποχωρήσει. Ο κ. Κάλφας υπογράφει ως φιλόλογος και εκδότης μιας ιστοσελίδας (www.noiazomai.net), ενώ εμφανίζεται και ως β' γραμματέας της «2ας Διασκέψεως Παγκοσμίου Μακεδονικού Ελληνισμού», που συγκλήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 9/12/05, υπό την αιγίδα του μητροπολίτη Ανθιμου.

Το έγγραφο που παρουσιάζουμε και υπογράφει ο κ. Κάλφας έχει τη μορφή επιστολής κάποιου «Πανεθνικού Συμβουλίου Μακεδόνων» (Macedonian World Council) και έχει τίτλο «Η στρατηγική μας στο νέο μακεδονικό Αγώνα». Η επιστολή που φέρει ημερομηνία και τόπο σύνταξης «7 Φεβρουαρίου 2006 μ.Χ., Εν Μακεδονία» είναι «Απολύτως Εμπιστευτική, εν ονόματι της Μακεδονίας» και απευθύνεται στα μέλη αυτού του Πανεθνικού Συμβουλίου Μακεδόνων, «συμπεριλαμβανομένου του Παγγενναιοτάτου και Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου». Αυτή την «απολύτως εμπιστευτική» επιστολή τη βρήκαμε αναρτημένη στο Διαδίκτυο, στην επίσημη ιστοσελίδα της Παμμακεδονικής Ενωσης Καναδά (www.macedoniansincanada.com). Ας μην ψάχνει, λοιπόν, ο κ. Κάλφας τον υπεύθυνο για τη διαρροή.

Το σημαντικότερο σημείο της επιστολής είναι το υστερόγραφο, το οποίο ζητά εχεμύθεια από τους αποδέκτες της: «Παρακαλούμε ρητά να μη γίνει αναφορά ή νύξη σε κανέναν βουλευτή, πολιτικό ή δημοσιογράφο, διότι -αν μη τι άλλο- θα αχρηστευθεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και θα υπονομευθεί ο αγώνας!!!» Τα τρία θαυμαστικά είναι του συντάκτη, αλλά τα προσυπογράφουμε. Γιατί η ανοιχτή καταγγελία βουλευτών, πολιτικών και δημοσιογράφων ως αναξιόπιστων προδίδει την αντιδημοκρατική πολιτική τοποθέτησή του, αλλά και τη διάθεση της εξωθεσμικής δράσης, μέσω «αιφνιδιασμών» του πολιτικού συστήματος.

Η επιστολή έχει ως αφορμή ηλεκτρονικό γράμμα της αντιπροέδρου της Παμμακεδονικής Νίνας Γκατζούλη για τη στάση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Δημητρακόπουλου. Με την Ανώνυμη Εταιρεία «Παμμακεδονική» έχουμε ασχοληθεί σε άλλο δημοσίευμα («Από τον Μεγαλέξανδρο στον Ράμσφελντ», 31/7/04). Ο κ. Κάλφας αναφέρει ότι θα καταθέσει «δυναμικές προτάσεις και αποφασιστικές στρατηγικές κινήσεις για τη βαθμιαία ανατροπή της κατάστασης στην Ελλάδα. [...] Η υπονόμευση είναι από μέσα! Ο αγώνας πρέπει να δοθεί και μέσα! Από εκεί κινδυνεύουν πρώτα τα μεγάλα κάστρα σαν τη Μακεδονία μας!»

Στη συνέχεια ο κ. Κάλφας μιλά για τις «απαράδεκτες δηλώσεις Μολυβιάτη-Καραμανλή, σύμφωνα με τις οποίες τα Σκόπια μπορούν να ενταχθούν παντού, αρκεί να μπαίνουν σαν FYROM» και για την «ένοχη στρουθοκαμηλοειδή θέση και δήλωση της κυβέρνησης στο Σκοπιανικό [sic] μπάτε, φάτε, πάρτε, αρκεί να φοράτε μάσκα».

Ενδιαφέρον έχει και η απόσταση που κρατά ο κ. Κάλφας από το κόμμα Καρατζαφέρη, παρά το γεγονός ότι πολιτικά ταυτίζεται μαζί του. Η θέση αυτή εξηγεί και την οργάνωση δύο παράλληλων εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη στις 5/3/08: «Οι κινήσεις Καρατζαφ.[έρη], μόλο εθνικά συμφέρουσες, εν τούτοις αποσκοπούν σε άγρα ψήφων, καθότι όταν το 1991-1993 δίναμε στη Θεσσαλονίκη το Μεγάλο Αγώνα τότε εναντίον των Σκοπίων και των απαράδεκτων συμβιβαστικών προθέσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη ("σε δέκα χρόνια θα ξεχάσουμε"), ο κ. Καρατζαφ. συντάχθηκε με τη γραμμή Μητσοτάκη και όχι με εκείνη του Πολιτικού Συμβουλίου Αρχηγών, του Σαμαρά και της Ομογένειας!!! Δεν πρέπει να γράψω περισσότερα... Κάνει δηλαδή μια "ευκαιριακή πολιτική" και το χειρότερο είναι πως όταν στα ΜΜΕ της Ελλάδος επικαλεστείς σε οποιαδήποτε στιγμή τον συμπαθή κατά τα άλλα Καρατζ., αυτομάτως σε εντάσσουν στον εθνικιστικό χώρο, ενώ ως γνωστόν ο δικός μας αγώνας είναι εθνικός, ιστορικός, υπερκομματικός, πανύψηλος [sic]! Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος να "χαρακτηριστούμε", να παγιδευτούμε και να απομακρυνθεί η πλατιά, μη καλά ενημερωμένη κοινή γνώμη, από θέσεις εθνικές, μόνο και μόνο επειδή τις παρουσιάζουν "ακραίοι" ή "ακραία" κόμματα... Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος, επειδή ξέρουμε πολύ καλά το παιχνίδι των ελλαδικών μέσων. Ο,τι δεν καταφέρνουν να νικήσουν, το διαβάλλουν. Γι' αυτό προσέχουμε να μη δίνουμε λαβές, σε εκείνους που περιμένουν πάντα να χτυπήσουν κάτω από τη μέση».

Δηλαδή, συμφωνούμε με τον Καρατζαφέρη, αλλά μακριά, γιατί τα κακά ελλαδικά ΜΜΕ τον θεωρούν αδίκως «ακραίο».

Ακολουθούν οι «εμπιστευτικές» προτάσεις του κ. Κάλφα για να επιβληθούν οι απόψεις του στην ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα:

«Να γίνει μια κοινή ανακοίνωση σύστασης Πανεθνικού Συμβουλίου Μακεδόνων». Μ' άλλα λόγια, να δημιουργηθεί η οργάνωση, εκ μέρους της οποίας ήδη μιλάει ο ίδιος.

«Να ακολουθήσει η πρώτη ανακοίνωση Τύπου που να περιέχει όλη σχεδόν την ανακοίνωση που έχουμε ήδη ετοιμάσει».

«Να επιχειρηθούν επαφές με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς, τον Αρχιεπίσκοπο κ.λπ.».

«Να προετοιμασθεί η 2η Πανεθνική Παμμακεδονική συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη τη στρατηγική περίοδο της Διεθνούς Εκθεσης. [...] Είναι πολύ σημαντική και πολύ εμπιστευτική αυτή η λεπτομέρεια, διότι πρέπει να γίνει τότε που αναγκαστικά ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων θα δώσουν τις καθιερωμένες συνεντεύξεις. [...] Η Διεθνής Εκθεση είναι η τέλεια περίοδος γιατί η Θεσσαλονίκη θα μπαίνει και στην τελική τροχιά των δημαρχιακών και νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου 2006 αναγκάζοντας πολλούς δήμαρχους και νομάρχες να υπογράψουν σχετικό διάβημα προς την κυβέρνηση. Ετσι, υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες θα πρέπει να πάρουν θέση και χρίσμα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μακεδόνων τον Σεπτέμβριο».

«Να προετοιμαστεί δυναμική εκδήλωση στην καρδιά της Αθήνας [...] που θα προκαλέσει αιφνιδιασμό. [...] Να επιβάλουμε σε συνεννόηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη την ανέγερση μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοντά στον Παρθενώνα».

Να παραχθεί σε 2 εκατ. αντίτυπα «η έξοχη έγχρωμη κινηματογραφική ταινία Παύλος Μελάς». Πρόκειται βέβαια για χουντικό προπαγανδιστικό κατασκεύασμα, αλλά ο κ. Κάλφας πιστεύει ότι «φτάνει μια φορά να δει κανείς αυτή την ταινία για να αφυπνιστεί στον υπέρτατο βαθμό μια για πάντα, για να ξεπηδήσει από την ψυχή του ένας αληθινός Μακεδονομάχος. Κάνω προσωπική έκκληση γι' αυτό! Ακόμη και μετά δέκα χρόνια θα βγάζει Μακεδονομάχους!!!»

Και βέβαια για όλα αυτά «ζητούνται ευεργέτες, χρειάζεται μεγάλη οικονομική βοήθεια και χορηγίες. Να αγιάσουν τα χέρια εκείνων που θα χρηματοδοτήσουν».

Να, λοιπόν, ποιοι βρίσκονται πίσω από τα συλλαλητήρια και τις «αυθόρμητες εκδηλώσεις» του λαού της Θεσσαλονίκης. Μια ομάδα ανθρώπων με αναφορά στις οργανώσεις της ελληνικής ομογένειας, κυρίως στην Αμερική (ΗΠΑ, Καναδά) και απόψεις αντικοινοβουλευτικές και αντιδημοκρατικές. Ενα πραγματικό εθνικόφρον παρακράτος με υπερατλαντικές ρίζες.

 

 

(Ελευθεροτυπία, 29/3/2008)

 

www.iospress.gr