Οι μετανάστες στο έλεος αιμοβόρων Ελληναράδων
 

Η ανατριχιαστική αποκάλυψη

 

Το επεισόδιο με τα εγκληματικά (και όχι απλά ρατσιστικά) συνθήματα των ανδρών του Λιμενικού Σώματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα, αντιμετωπίστηκε από τις αρχές ως ένα δυσάρεστο μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο θα λυθεί με τον καταλογισμό ευθυνών σε κάποιο διμοιρίτη και ενδεχομένως σε ορισμένους άνδρες.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα κρούσμα διείσδυσης της Ακροδεξιάς στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Δεν είναι, δηλαδή, κάτι ανάλογο με τις διασυνδέσεις των ΜΑΤ με τη Χρυσή Αυγή που κάθε τόσο έρχονται στην επιφάνεια. Είναι κάτι πολύ χειρότερο.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού είναι εκείνοι που μαζί με τους «συναδέλφους» τους της Frontex υποτίθεται ότι έχουν ως κύρια ασχολία τον έλεγχο των θαλάσσιων διαβάσεων στα ανατολικά σύνορα της χώρας. Αυτοί, δηλαδή, υποδέχονται στη χώρα μας τους μετανάστες που ρίχνονται κάτω από άθλιες συνθήκες στα νερά του Αιγαίου από τις τουρκικές ακτές με την ελπίδα να καταφέρει το σάπιο τους πλεούμενο να φτάσει σε κάποιο ελληνικό νησί.

Μέχρι σήμερα οι αρχές μας διαβεβαίωναν ότι οι άνδρες του Λιμενικού περιθάλπουν τους μετανάστες με κίνδυνο της ζωής τους, διώκοντας τους «δουλέμπορους» και διασώζοντας τους ναυαγούς. Και τις σπάνιες φορές που έφτανε στη δημοσιότητα κάποια καταγγελία μεταναστών για κακομεταχείρισή τους από την ελληνική πλευρά, για βιαιοπραγίες ή και σκίσιμο των φουσκωτών τους από Ελληνες Λιμενικούς, το σκάνδαλο πνιγόταν κάτω από τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις. Όλα είναι ψέματα. Για όλα φταίνε οι Τούρκοι. Οι Ελληνες είναι ανθρωπιστές!

Να που τώρα μαθαίνουμε ότι οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού εκπαιδεύονται να θεωρούν τους μετανάστες «γουρούνια» που «θα τους χύσουν το αίμα» και είναι περήφανοι γι’ αυτό! Τα συνθήματα, λοιπόν, της παρέλασης αποκαλύπτουν μια άλλη πραγματικότητα. Ότι ο πιο ευαίσθητος πυρήνας του Λιμενικού είναι ρατσιστική σφηκοφωλιά. Και καμιά ΕΔΕ δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Γιατί κανείς απ’ όλους αυτούς τους Ελληναράδες δεν θα τολμούσε να φωνάξει τις αθλιότητες αν δεν αισθανόταν ότι καλύπτεται από το δίχτυ ασφάλειας των ανωτέρων του κι αν δεν πίστευε ότι αυτή είναι η δουλειά του.

Οι άνθρωποι αυτοί (εννοούμε «όλοι» αυτοί) είναι εντελώς ακατάλληλοι γι’ αυτή τη δουλειά. Ας μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με αυτούς που θεωρούν “γουρούνια”. Φτάνει το αίμα που έχει ήδη χυθεί από τους φορείς αυτών των απόψεων. Φτάνουν οι εκατοντάδες και χιλιάδες μετανάστες που έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο.

Εκτός αν έχει δίκιο ο αρχηγός του ΛΑΟΣ που υπερασπίζεται τους ακραίους ρατσιστές, λέγοντας ότι «διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Εθνους». Αν, δηλαδή, ισχύει ότι πίσω από τις ανθρωπιστικές μεγαλοστομίες, οι κυβερνώντες συνειδητά εκπαιδεύουν ειδικές μονάδες με τη φασιστική νοοτροπία ενός τοπικού Ράμπο, που θέλει να ράψει τα ρούχα του με το δέρμα των μεταναστών.

 

(Ελευθεροτυπία, 2/4/2010)

 

 

www.iospress.gr