Η πολιτογράφηση των μεταναστών ξεσηκώνει τη Δεξιά

 

Το DNA του ελληνικού ρατσισμού


Οταν γεννιέται, όπου γης, ένα μωρό -από "γνήσιους" γηγενείς ή ομογενείς έλληνες γονείς- μπορεί να πολιτογραφηθεί πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας και συνεπώς με την πανηγυρική ένταξή του στον "ελληνισμό" να λύσει "το μείζον δημογραφικό μας πρόβλημα", την επάρκειά μας σε "στρατεύσιμα νιάτα" και να συμβάλει και σε άλλα ταπεινότερα θέματα, όπως το Ασφαλιστικό, το ζήτημα της παραγωγικότας κ.ο.κ. Αν όμως γεννηθεί ένα μωράκι στην ελληνική επικράτεια από "αλλογενείς" γονείς, τότε δεν το γουστάρουμε. Το ταλαιπωρούμε, το αφήνουμε να μεγαλώνει ως παιδί κατώτερο, δίχως δικαίωμα στο μέλλον του, μέχρι να φύγει κάποια μέρα μαζί με τους "απειλητικούς" για το έθνος μας δικούς του, μετανάστες ή πρόσφυγες. Τα πιο πάνω αποτυπώνουν με ακρίβεια τη ρατσιστική πραγματικότητα, όπως προκύπτει από τους νόμους για την Ιθαγένεια και τη Μετανάστευση. "Ο έλληνας νομοθέτης αντιμετωπίζει τη μετανάστευση σαν ιστορικό ατύχημα ή σαν έγκλημα", υπογραμμίζει από το 2000 η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά στο θέμα του "Ρατσισμού από την Κούνια", όπως ονομάστηκε η καμπάνια για το δικαίωμα πολιτογράφησης της "δεύτερης γενιάς μεταναστών" στη χώρα μας (περίπου 200.000 νέοι συμπολίτες μας), έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια. Σε μια δήλωσή της στον "Ιό", ήδη από τον Ιούλιο 2007, λ.χ. η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά έλεγε: «Το θέμα της δεύτερης γενιάς των μεταναστών βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τη μεταναστευτική πολιτική. Η χορήγηση ιθαγένειας σε όσα παιδιά γεννηθούν στην Ελλάδα ή συμπληρώσουν τρία χρόνια στην πρωτοβάθμια ή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί δέσμευση. Παράλληλα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την εισαγωγή στα σχολεία της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας των κύριων χωρών προέλευσης, προκειμένου οι δεσμοί με τη γενέτειρα των γονιών του ανηλίκου να αποβούν εν δυνάμει ενισχυμένοι. Για το ΠΑΣΟΚ το μέλλον των παιδιών των μεταναστών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας». Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμώντας να φέρει στο προσκήνιο το ίδιο θέμα προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο (24.7.08) μαζί με τη νεαρή κυρία Σανκό δηλώνοντας ότι "η Αριστερά αγωνίζεται για να δώσει φωνή στους ανθρώπους «χωρίς» (...) Η Καντίτζα Σανκό είναι εκπρόσωπος μιας γενιάς ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας, έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, μιλούν την ελληνική γλώσσα, δουλεύουν και φορολογούνται στην Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την ύπαρξή τους".

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση που έγινε στην Αθήνα (4/11) ο Γ. Παπανδρέου (ξανά)δεσμεύτηκε ότι "η ιθαγένεια θα αποκτάται με τη γέννηση του νέου ανθρώπου στην επικράτειά μας". Και τότε ξεσηκώθηκε το DNA όλων των εκδοχών της Δεξιάς, μεσαίας, παραδοσιακής, εθνορατσιστικής κ.λπ. Με ερώτησή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευάγγελος Αντώναρος επετέθη κατά της κυβέρνησης διότι "ανατρέπει την ισχύουσα νομοθεσία" και "θα οξύνει το συνεχώς ογκούμενο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα", "όταν παραχωρεί απλόχερα την ιθαγένεια". Οπως ήταν προφανές τον ακολούθησε ο αρμόδιος Ελληναράς της Πολυκατοικίας Γ. Καρατζαφέρης ανησυχώντας και αυτός "για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης".

 

(Ελευθεροτυπία, 21/11/2009)

 

 

www.iospress.gr