Ο Θοδωρής και τα golden boys των καναλιών

 

Κατάθεση ψυχής megalicious


Το πιο ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξης του κ. Ρουσόπουλου στο MEGA την περασμένη Δευτέρα ήταν όταν ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ένα εξαιρετικά προσβλητικό υπονοούμενο για τον οικοδεσπότη του: «Είναι πολύ πιθανόν κάποιοι να σκέφτονταν ότι όταν ο Γιάννης Πρετεντέρης βγαίνει στο παράθυρο δίπλα στη Μάρα Ζαχαρέα που έλεγε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, μπορεί να έχουν συνεννοηθεί να πει εναντίον ενός υπουργού ο Πρετεντέρης αντί να το πει η Ζαχαρέα».

Ο κ. Πρετεντέρης πάγωσε και μόλις συνήλθε ψέλλισε ένα «λίγο δύσκολο» και λίγο αργότερα πρόσθεσε απολογητικά:

«Εγώ δεν έχω να πω κάτι αν είχε συνεννοηθεί». Στο μεταξύ ο κ. Ρουσόπουλος τον ρωτούσε παιχνιδιάρικα, αν είχε να του υποδείξει κάποιον άλλον από το κεντρικό δελτίο του MEGA με τον οποίο θα μπορούσε να έχει συνεννοηθεί η Μάρα Ζαχαρέα.

Να λοιπόν γιατί η επικοινωνιακή αντεπίθεση του κ. Ρουσόπουλου ξεκίνησε από το MEGA και την εκπομπή του κ. Πρετεντέρη. Πολλά ακούστηκαν για την επιλογή του αυτή. Προσπερνάμε τις μικροψυχίες και τις συναδελφικές αντιζηλίες που έδωσαν και πήραν πριν και μετά τη συνέντευξη και μένουμε στην ουσία.

Ο κ. Ρουσόπουλος για κάθε τι που του καταλόγιζε ο κ. Πρετεντέρης είχε να αντιτάξει κάτι από το MEGA.

Πώς γνωρίσατε τον Εφραίμ;

- Μα το MEGA με έστειλε σε δημοσιογραφική αποστολή το 1998 και έπεσα πάνω του.

Τι έχετε να πείτε για την υπόθεση της συζύγου σας;

- Μα το MEGA την είχε κεντρική παρουσιάστρια.

Για να πειστεί κανείς ότι αυτή ήταν η στρατηγική του κ. Ρουσόπουλου αρκεί να συγκρίνει τις δέκα φορές που ανέφερε ο αυτοεξόριστος του Μαξίμου τη λέξη MEGA με τις μόλις έξι που κατονόμασε τον ηγούμενο Εφραίμ. Λες και επρόκειτο για σκάνδαλο MEGA και όχι για σκάνδαλο Βατοπεδίου. Ε, δεν ήθελε και πολύ ο κ. Πρετεντέρης για να παρασυρθεί κι αυτός, λέγοντας ανέκδοτα κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος. Οτι δηλαδή ο κ. Πρετεντέρης επέμενε, σε φορτικό σημείο, να θυμίζει τον πλουτισμό και τα σπίτια τού μέχρι πρότινος κυβερνητικού εκπροσώπου. Κάτι που επαναλήφθηκε το επόμενο πρωί στον ΑΝΤ1 από τον Γιώργο Παπαδάκη και τον Στρατή Λιαρέλλη. Αλλά αυτό είναι το δυνατό χαρτί του κ. Ρουσόπουλου, αντλημένο πάλι από το MEGA και τα άλλα κανάλια! Τα εισοδήματά του, λέει, το 2000 έφταναν τις 300.000, επειδή ήταν καλοπληρωμένος τηλεοπτικός δημοσιογράφος. Πώς να το αρνηθούν αυτό τα golden boys της ελληνικής δημοσιογραφίας;

Το λεπτό σημείο της εμπλοκής του με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έμεινε έτσι στο σκοτάδι: για ποιο λόγο εξακολουθεί να αρνείται ότι υπήρξε σκάνδαλο και ποια γνώση είχε το πρωθυπουργικό γραφείο για την υπόθεση; Σ' αυτό το ζήτημα υπάρχουν αδιάσειστα (επιβαρυντικά) ντοκουμέντα που όμως τα ξέχασαν οι συνάδελφοί του που τον φιλοξένησαν.
 

(Ελευθεροτυπία, 8/11/2008)

 

 

www.iospress.gr