Σε γνωρίζω από την κόψη
 


Την περασμένη Τρίτη δέχτηκε επίθεση το βιβλιοπωλείο των αδελφών Γεωργιάδη στο κέντρο της Αθήνας. Οι πάγκοι μπουγελώθηκαν με κόκκινη μπογιά και το δάπεδο με υγρό καθαρισμού για να γλιστράει. Ανεξάρτητα από το είδος των βιβλίων που προβάλλουν και πουλάνε τα δύο στελέχη του ΛΑΟΣ από το βιβλιοπωλείο τους και τη μεσημεριανή εκπομπή τους στο κανάλι του αρχηγού τους, καμιά παρόμοια καταστροφή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Και αυτοί που την πραγματοποίησαν δεν μπορούν να επικαλεστούν κανένα «ιδεολογικό» ελαφρυντικό.

Αλλά ο κ. Γεωργιάδης είναι πλέον εκλεγμένος βουλευτής. Δεν είναι απλός τηλεπλασιέ βιβλίων. Δεν μπορεί, λοιπόν, να εμφανίζεται ως παρεξηγημένο θύμα κάποιων «γνωστών-αγνώστων», ούτε να ισχυρίζεται -όπως έκανε στο βραδινό δελτίο του ΑΝΤ1- ότι πουλάει μόνο ...την Ιλιάδα.

Δεν χρειάζεται να επανέλθουμε στη γνωστή υπόθεση με το φιλοχιτλερικό πόνημα του Κώστα Πλεύρη που πλάσαρε επί μήνες, ούτε να υπενθυμίσουμε τις εκλεκτικές συγγένειες του ΛΑΟΣ με τη Χρυσή Αυγή. Τα λέει μόνος του ο κ. Γεωργιάδης. Την ώρα που όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων αποκάλυπταν την πρωτοφανή συνεργασία των ΜΑΤ με τους μαχαιροβγάλτες της ναζιστικής συμμορίας στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, βρέθηκε μόνος αυτός από όλους τους βουλευτές να συγχαρεί τα ΜΑΤ!

«Θέλω να δώσω δημοσίως συγχαρητήρια στις δυνάμεις των ΜΑΤ του Σαββάτου που δέχονται όλη αυτή την κριτική για το θέμα πώς μπόρεσε η Χρυσή Αυγή να παρεισφρήσει στις τάξεις τους», υποστήριζε από την εκπομπή του τη Δευτέρα. «Διότι την ώρα που πήραν το ιερό σύμβολο του έθνους, τη σημαία, αυτοί οι δήθεν αναρχικοί και πήγαν να το κάψουν, μερικοί λεβέντες, μερικά παλικάρια από τα ΥΑΤ κατάφεραν να πάνε και να τους πάρουν τη σημαία. Και χάρη σ' αυτή τους την πράξη, σώθηκε η ελληνική σημαία από τη βεβήλωση».

Βέβαια το γεγονός που περιγράφει ο κ. Γεωργιάδης εξελίχτηκε εντελώς διαφορετικά. Ενας κρανοφόρος Χρυσαυγίτης, μέλος της ομάδας που συνεπικουρούσε τα ΜΑΤ, όρμηξε κραδαίνοντας ένα ρόπαλο τυλιγμένο με την ελληνική σημαία και με στόχο το κεφάλι του αντιπάλου. Στη διάρκεια του χτυπήματος η ελληνική σημαία ξετυλίχτηκε κι έπεσε. Την κράτησαν για λίγο στα χέρια τους οι αντιεξουσιαστές και μετά την άφησαν στα στιβαρά χέρια των ΜΑΤ.

Ο κ. Γεωργιάδης, λοιπόν, με το θαυμασμό του προς τα ΜΑΤ δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώσει την ανοχή του στο ναζιστικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής. Γιατί την ώρα που καταγγέλλει τον υποθετικό κίνδυνο βεβήλωσης της σημαίας από τους αντιεξουσιαστές κάνει ότι δεν βλέπει την ακραία βεβήλωση της σημαίας από τους ναζιστές που την είχαν τυλίξει στα λοστάρια τους και τη χρησιμοποιούσαν για να δώσουν εθνική ταυτότητα στις δολοφονικές φαλτσέτες.

Τα χαρακτηριστικά των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου είναι απολύτως ξεκάθαρα. Η αντιφασιστική συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι, ενώ των Χρυσαυγιτών για τις 7 το βράδυ. Δεν επρόκειτο για «αντισυγκέντρωση» των γνωστών-αγνώστων όπως θα ήθελαν τα κανάλια, αλλά για συγκέντρωση αντιφασιστικής διαμαρτυρίας με συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ κ.λπ. Οι επιθέσεις των Χρυσαυγιτών μαζί με τα ΜΑΤ εναντίον των αντιφασιστών σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι και συνοδεύτηκαν από πρωτοφανή ρίψη χημικών.

Οσο κι αν θα το ήθελε ο κ. Γεωργιάδης, οι μόνοι που βεβήλωσαν τις ελληνικές σημαίες ήταν οι ομοϊδεάτες του, ενώ και οι πράξεις βίας σημειώθηκαν επίσης κυρίως από τη δική τους πλευρά. Τραυματίες και μάλιστα μαχαιρωμένοι βρέθηκαν μόνο από την πλευρά των αντιφασιστών. Και τους μόνους που βρήκε να συλλάβει η αστυνομία ήταν πάλι οι άοπλοι αντιφασίστες που είχαν καταφύγει στο πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ είχε φροντίσει να φυγαδεύσει τους ναζιστές μαχαιροβγάλτες. Κατά τη σύλληψη, μάλιστα, εξάντλησε την αγριότητά της ξυλοκοπώντας με κάθε μέσο ανυπεράσπιστους νέους και νέες που, όπως αποδείχτηκε λίγες ώρες αργότερα, δεν τους βάραινε καμιά κατηγορία.

Με λίγα λόγια, το περασμένο Σάββατο έγινε μια εντυπωσιακή επίδειξη παρακρατικής συνεργασίας των δυνάμεων της τάξης με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και η ίδια η αστυνομία για τα μάτια του κόσμου υποχρεώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των αποκαλυπτικών βίντεο να διατάξει ΕΔΕ. Και έμεινε μόνος ο κ. Γεωργιάδης να συγχαίρει τον ηρωισμό των ΜΑΤ!

 

(Ελευθεροτυπία, 9/2/2008)

 

 

www.iospress.gr