Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δικαίωμα στην πορνεία;

1.   2.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

«Agenda Legale. Guida facile alla legge italiana». Εύκολος στη χρήση του οδηγός που εξηγεί στις αλλοδαπές πόρνες την ιταλική νομοθεσία και τις συμβουλεύει για θέματα που σχετίζονται με την άδεια παραμονής, τις απελάσεις, τα θέματα υγείας κ.ο.κ. Ο οδηγός είναι γραμμένος σε τέσσερις γλώσσες (ιταλικά, αγγλικά, ρωσικά και αλβανικά) και στην έκδοσή του έχουν συμμετάσχει ευρωπαϊκοί και ιταλικοί φορείς, καθώς και η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Πορνών. 

«Augusta's Way. Safe Sex» (Απρίλιος 2000, πέμπτη έκδοση). Οδηγίες για την πρόληψη του AIDS και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων με τη μορφή κόμικς, που συνοδεύονται από απλά ενημερωτικά κείμενα. Κατάλογος κέντρων πληροφόρησης για το AIDS, ιατρείων για δωρεάν εξετάσεις κ.ο.κ. Πρόκειται για έκδοση του προγράμματος Tampep και διανέμεται δωρεάν, όπως όλα τα αντίστοιχα φυλλάδια. 

«Sex Workers. Reti sociali, progetti e servizi per uscire dalla prostituzione» (Εκδόσεις Aesse, Ρώμη 2000). Κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες που ειδικεύονται στη βοήθεια των γυναικών οι οποίες επιθυμούν να βγουν από τα κυκλώματα της πορνείας. 


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

http://www.forthnet.gr/rctvi Η ενημερωτική ιστοσελίδα του δραστήριου και σημαντικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων Ιωαννίνων (Κ.Α.Θ.Β.Ι.).

http://transnet.exclusion.net Η ιστοσελίδα του προγράμματος Transnet, κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών που ασκούν την πορνεία.

http://www.luccioleonline.org Πλούσια σε υλικό ιστοσελίδα της ιταλικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Πορνών. Εκτός από τα περισσότερο «προπαγανδιστικά» κείμενα, το site περιλαμβάνει και ενδιαφέρουσες θεωρητικές παρεμβάσεις μελών της οργάνωσης.

(Ελευθεροτυπία, 10/6/2001)

 

www.iospress.gr                                   ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ