Γράφει ο ΙΟΣ

 

Ησυχαστήριον η Φολέγανδρος

Ούτε 15 ώρες δεν πρόλαβε να μείνει στη Φολέγανδρο με το φουσκωτό του ο κ. Βουλγαράκης (φωτογρ.) πριν ειδοποιηθεί για την αεροπορική τραγωδία και επιστρέψει άρον άρον στην Αθήνα. Πρόλαβε όμως να ενημερωθεί για το μείζον θέμα της αρμοδιότητάς του που διχάζει εδώ και δύο χρόνια το νησί. Από τη μια μεριά, το ισχυρό λόμπι των νέων ξενοδόχων που επιδιώκουν να οριοθετήσουν τη νυχτερινή ζωή στους τοίχους των ξενοδοχείων τους. Και από την άλλη, η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών που έχουν συνηθίσει να γεύονται την ήσυχη αλλά μεγάλη και πολύ ζωντανή νύχτα του νησιού.

Το αποτέλεσμα είναι να ισχύει στη Φολέγανδρο το πιο περιοριστικό ωράριο νυχτερινής διασκέδασης απ' όλα τα νησιά.

Δεν γνωρίζουμε τι οδηγίες έδωσε στα όργανά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ομως τώρα κινδυνεύει με κλείσιμο το ξεχωριστό καφέ-μπαρ του νησιού «Ρακεντιά», ύστερα από επιδρομή αστυνομικών οργάνων στις 23.40 (!), τα οποία διαπίστωσαν το μεγάλο έγκλημα: ένα τοπικό σωματείο με αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, ο Ναυτικός Ομιλος Φολεγάνδρου, είχε διοργανώσει εκεί μουσική βραδιά με τον Παύλο Παυλίδη να τραγουδάει τις ροκ μπαλάντες του με τη συνοδεία της κιθάρας του Αριστείδη Χατζησταύρου.

Πρόκειται για πραγματική ακρότητα που, ελπίζουμε, δεν θα υιοθετήσει η κοινότητα Φολεγάνδρου. Ας μην επικρατήσουν όσοι ονειρεύονται να μετατρέψουν το νησί σε Αιδηψό του Αιγαίου.
 


(Ελευθεροτυπία, 22/8/2005)
 

Απάντηση του προέδρου ξενοδόχων

Ανταπάντηση του "Ιού"


 

www.iospress.gr